Bruksanvisning

För plastbåt och träbåt följ processen nedan

För aluminiumbåt samt drev och propeller:

för att BaSiliCoat ska kunna fästa måste botten/drev/propeller vara behandlad med någon färg, ej glukosbaserad, som fäster ordentligt. Om du har detta kan BaSiliCoat appliceras som angivet nedan.

Innan du börjar:

Om du har en silikonfri/glukosfri bottenfärg i en kulör som du gillar sedan tidigare kan du låta den vara kvar annars målar du botten med en silikonfri/glukosfri bottenfärg i den kulör som du vill ha. BaSiliCoat är transparant efter härdning.

OBS! Om botten är målad med epoxi-grundfärg eller liknande färg som bygger på glukos kan inte BaSiliCoat appliceras eftersom det inte fäster på underlaget.

Gör såhär:

1. Rengör båtbotten, gärna med högtryckstvätt. Se till att det inte finns några lösa flisor som kan lossna.

2. Se till att botten är ordentlig torr.

3. Vispa BaSiliCoat ordentligt, gärna med en borrvisp. Produkten är klibbig så vispa länge så att även färgen i botten blir vispad. Vispa också mellan penslingarna så att produkten håller sig omrörd. OBS! I botten kan det finnas en hård bottensats – denna behöver du försiktigt lossa på med en skruvmejsel så att även det blandar sig.

4a. Om du använder AKTIVATOR

A. Mät upp förväntad åtgång av BaSiliCoat i en separat hink.

B. Blanda i rätt mängd aktivatorvätska (50ml/l BaSiliCoat) och rör kraftigt igen så att allt blandar sig.

C. Pensla eller rolla på BaSiliCoat med ett tunt lager. Måla några centimeter ovanför vattenlinjen för bästa resultat. (2 liter räcker till ca. 16m2).

D. Användningstiden efter blandning av produkterna är 4 timmar.

E. Låt härda i 24 timmar innan sjösättning. (Ytan kommer inte att ”stelna”.)

4b. Om du inte använder AKTIVATOR

A. Pensla eller rolla på BaSiliCoat med ett tunt lager. Måla några centimeter ovanför vattenlinjen för bästa resultat. (2 liter räcker till ca. 16m2)

B. Skydda båten mot regn och sötvatten tills den kommer ner i havet.

C. Sjösätt båten i havsvatten med minst 0,4 graders salthalt under minst 2 dygn. Saltvattnet ser till att skyddet härdar.

5. Nu är processen klar och båtbotten är skyddad mot påväxt av havstulpaner, snäckor och alger. Du kan nu använda båten i alla vatten, även sötvatten.